Gepost door: nabaghlavi | augustus 10, 2011

Boek

image

Gepost door: nabaghlavi | juli 6, 2011

Uitje UBGW 30 juni 2011

Dag collega’s

Hierbij wat foto’s van een zonnig en geslaagd uitje van de UBGW

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gepost door: nabaghlavi | april 27, 2011

Gagarin

12 april was het 50 jaar geleden dat Yuri Gagarin zijn ruimtereis heeft gemaakt.

In de bibliotheek PCHH is een tentoonstelling ingericht door Marko en Rinske.

Zie wat

Deze slideshow vereist JavaScript.

foto’s

De opening werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Steve Korver

Gepost door: nabaghlavi | december 12, 2010

Tallinn

In de zomer van 2009 bezochten Franske en ik Tallinn in Estland.

Ook staken we de Oostzee over met een oude Russische vleugelboot en bezochten Helsinki

Bekijk de foto-

Deze slideshow vereist JavaScript.

impressie

Gepost door: nabaghlavi | december 11, 2010

op bezoek bij Arthur in Berlijn

Donderdag 24 november vertrok ik met de trein naar Berlijn, zie wat

Deze slideshow vereist JavaScript.

foto’s

Gepost door: nabaghlavi | april 27, 2010

Afscheid van Klaas

Donderdag 15 april 2010 namen wij afscheid van Klaas.

Na jaren het team UB bijgestaan te hebben bij de uitleen en de labelsluis en niet te vergeten de Wanleners! op hun huid te zitten met veel succes, heeft

Klaas

besloten zijn eigen bedrijf  in de vaart der volkeren te doen opbloeien.  In het  Ethiopische restaurant AXUM

was het zeer gezellig.

Gepost door: nabaghlavi | juni 3, 2009

12e fietstocht

woensdag 30 juli (2008) na werktijd, weliswaar eerder gestopt, met flink warm weer bijna 65 km gefietst.

Amsterdam uit via Schellingwouderbrug, maar nu eens afgeslagen naar IJburg, de hoop op een aangenaam strandterras viel tegen, dus via het Diemerpark maar doorgefietst naar Muiden en daar toch maar wel even aan t water een koele drank met veel ijsblokken gedronken.

Vandaar langs het water richting Weesp, langs Weesp richting Nederhorst den Berg. Omdat we zo hard fietsen prompt de pont in Nigtevegt gemist dus bleven we maar doorfietsen langs de Vecht. Het is ook een deel van de fortenroute en nederland is hier toch wel romantisch mooi en armoede is hier in ieder geval helemaal niet zichtbaar.

Dus het water voert ons weer richting Nederhorst, waar ook aardige stulpjes staan en dan naar Vreeland, Loenen ad Vecht, Loenersloot, Baambrugge, nog ff een bord spagetti gegeten,  inderdaad aardige brandstof, Abcoude en via Bijlmer, waar we ook de nwe wijken konden bezichtigen,  uiteindelijk een stukje Diemen en eindelijk Amsterdam weer binnen via de Middenlaan.

Gepost door: nabaghlavi | mei 22, 2008

Uitje team BHPCH

Woensdag 21 mei zijn de PD-medewerkers, die in de bibliotheken van  Bungehuis en PCHhuis werken er samen op uit gegaan. Tegen 13.00 uur had iedereen zich verzameld op perron 10b van het Centraal station te Amsterdam in afwachting van de trein die ons naar de nog onbekende lokatie ging brengen.

Na een voorspoedige treinrit mochten we in Hilversum-noord alweer uitstappen en na een gevaarlijke uitgang op een door automobilisten als racebaan gebruikte weg overleefd te hebben zagen we om de hoek onze bestemming : Beeld en Geluid

Van buiten ziet het eruit als een blok met kleurtjes, maar eenmaal binnen is de ruimte onverwachts ruim, hoog en vooral ook diep, 5 verdiepingen de grond in.  Na een kleine 2 uur door de Media Experience  gedwaald, gezien, geluisterd en zelf aan de slag geweest te zijn met camera was het tijd voor het zonnige terras met koffie/thee en versnaperingen.

Daarna kregen we nog een rondleiding van een uur waar ons het een en ander werd uitgelegd over het gebouw zelf en de verschillende funkties: museum, kantoor, archief en mochten we zelfs een magazijn in! Maar ja, daar was niemand echt van onder de indruk 🙂

Een aantal fotos van deze middag vind je hier

 

Gepost door: nabaghlavi | mei 12, 2008

Fietsrondes 9 en 10

Zaterdag 10 mei ging de fietsploeg weer richting dijk van het IJsselmeer, via Schellingwouderbrug naar Durgerdam waar de eerste koffie met grootmoeders appeltaart wachtte in de Oude Taveerne. Een aanrader! Vervolgens weer langs het IJsselmeer naar Uitdam, waar helaas het cafe met terras is overgenomen door een zeilmakerij. Momenteel staan er verschillende prachtige woningen te koop, dus voor degenen die de grote stad zat zijn en genoeg euries hebben….    Daarna via Monnickendam , Ilpendam, de pont en richting Den Ilp en daarvandaan de knopenroute, 15, 16 en 19 gevolgd zodat we via het Twiske weer bij Amsterdam-Noord belandden en de IJ kantine. De zon brandde daar echter zo ongenadig dat we dit terras hebben overgeslagen en richting veilige haven en beschaduwde huizen zijn afgereisd, waar na 50 km een koele douche erg aangenaam was.

Zondag 11 mei echter was het weer tijd voor de kust, dus de eerste vleugelboot van 10 uur genomen. Zorg dat je ruim op tijd bent, want er gaan maar 20 fietsen mee en er bleven dus een heel aantal fietsers achter om op de volgende boot te wachten.

Vanaf Velsen naar de Noord-Hollandse duinen en na ruim 10 km kom je bij de Gasterij Kruisberg . Je zou bijna niet verder willen fietsen! Maar dan toch weer op de trappers en een tijd de landelijke fietsroute Noordzee gevolgd.

De duinen tussen de Egmonden en Groet zijn behoorlijk hobbelig en met je ogen een beetje dicht kun je een bergetappe spelen 🙂 Geweldig parcours.

Bij Groet op de Kerkbrink een siesta gehouden en toen besloten dat Den Helder vast veel te ver weg was en toen zijn we maar weer aan de route richting Amsterdam begonnen.

Het Schoorlse duin en bosgebied is inderdaad een geweldig mooie streek. Eindelijk weer aangekomen bij Castricum besloten we de trein te nemen en ja, na het kaartje gekocht te hebben kwamen we er achter dat de trein slechts tot Uitgeest reed en daarna met bussen naar Zaandam! Jammer voor onze fietsen. Gelukkig konden we een andere trein nemen die via Haarlem naar A’dam ging. Met ruim 75 km in de benen was een treinreisje wel even prettig. Weer s wat anders dan bij de IJ kantine uitpuffen..

 

 

 

Gepost door: nabaghlavi | mei 9, 2008

week 13

Helemaal vergeten om in de enquete te melden dat het ubaspoetnikken toch vooral achter de homecompu gebeurt vanwege de vastlopende werkcompu’s en gewoon veel werk! en ik ben maar meteen met de eerste toepassing begonnen, de radio. Helaas na al die weken toch te stom om de widget aan de praat te krijgen. Dus maar ff zo vooreerst.  Later zal ik de Widgetbox dan maar s uitproberen om een mooie radio widget te maken voor deze blog. Deze radio is nog veel leuker dan Pandora, zeker sinds je daarvoor perse een amerikaanse postcode nodig hebt ( en IP nr dat niet terug te voeren is tot Europa) en ja die heb ik niet. Kortom nu op vrijdag na 17 uur niet alleen the Works en Moker maar nog meer goede muziek uit de compu, dat wordt swingen op PChaha 🙂

De stumble upon geeft me niet meteen t idee van ja dit is het en  de volgende toepassing waar ik wel gebruik van maak is Ginger, maar nog lang niet alle mogelijkheden ervan.

De widgetbox ga ik zeker uitproberen, want widgets vind ik wel reuze leuk en handig op een site.

Second Life kon mij niet echt boeien, heb mij daar vorig jaar al aangemeld en een atavar gecreeerd en een rondje gelopen en om daar nou een bibliotheek te beginnen of te zoeken …

Maar deze spoetnikweken hebben mij wel geinspireerd om weer veel meer met de compu te doen en ik ga zeker Delicious van Spoetnik regelmatig checken en ik vind dat het Spoetnikteam/site  vooral moet blijven!

 

Gepost door: nabaghlavi | mei 5, 2008

Fietsen op 5 mei

De fietsploeg stond om half 10 klaar om af te reizen naar het IJ om daar de vleugelboot te nemen.

Na stipt om 10 uur op de vleugels te zijn gegaan landen we een half uur later in Velsen waar t echte fietsen begon. Via Velsen, stukje Beverwijk, Heemskerk , waar je bloemen aan de weg kunt kopen, de duinen in op naar Castricum en aan zee uiteraard. Daar wachtte de eerste kop koffie. Toen via Limmen naar Heiloo waar we weer in Akersloot belanden waar we met de pont overstaken. De pont beheerders hebben duidelijk geen overkoepelend orgaan want de prijzen lopen behoorlijk uiteen , nou ja van 50 euro cent tot 1,50 en soms zelfs gratis, als je nl zelf de pont moet bedienen zoals in Oost-Knollendam. Zwaar werk trouwens.

Dan Westgraftdijk, tegen een behoorlijke oostenwind in naar Spijkerboor, een waterdriesprong met een cafe een snacktent en een pont en toen gelukkig wind mee richting Knollendam. Het Wormer- en JisperVeld is inderdaad wonderschoon. Veel vogels en bloemen van boter- , pinkster- tot paardeboem en ook al zuring en fluitekruid en alles wat ik nu niet opnoem. Daarna door Jisp,  ook weer zo’n wonderschoon dorp en toen maar rechts afgeslagen want we waren die oostenwind goed zat. Met zijwind richting Den Ilp, Landsmeer en het prachtige IJ, waar de kantine is na 80 km fietsen!

En de link naar het fietsalbum

Gepost door: nabaghlavi | mei 4, 2008

Weer op de trappers

5. Eindelijk na weken te koud, te nat, te veel wind en andere smoezen was zondag 27 april weer een    mooie dag om te fietsen.

Vanuit het centrum over de Schellingerwouderbrug en dan langs de IJsselmeerdijk naar Monnickendam.

Na een aangename stop in dit oude stadje vervolgens weer via Den Ilp, Landsmeer richting Amsterdam-Noord.

En daar werd deze tocht beeindigd op het terras van de IJ-kantine.- Ruim 40 km

6. Zaterdag 3 mei werd een rondje A’dam, Ouderkerk ad Amstel en de Ronde Hoep – ruim 40 km wederom.

een aantal foto’s

7. En zondag 4 mei stapte de ploeg aan t einde van de dag alsnog op de fiets, wederom via de Schellingwouderbrug de stad uit en naar de IJsselmeerdijk. Het IJsselmeer lag er prachtig blauw bij, aan de andere kant in de polder is het een drukte van belang van allerlei water- en weidevogels. En aan t einde van de dag hoef je het fietspad niet te delen met allerlei met stokken zwaaiende wandelfanaten!

Bij Uitdam richting Broek in Waterland, waar we kort een terras aangedaan hebben en verder door de prachtige polder naar Zuiderwoude, Zunderdorp, Ransdorp en via de Schellingwouderbrug de stad weer in.

Morgen gaan we vroeg op pad, met de vleugelboot eerst naar IJmuiden. Dan gaan we weer eens flink wat kilometers maken.

Gepost door: nabaghlavi | mei 4, 2008

zoekmachines

Rollyodile had de uitleg van Ubaspoetnik er wel bij nodig. Maar goed , aangemeld en wat urls erin gezet en maar meteen de searchroll van spoetnik geleend. Het zal wel aan de vrije dagen en het mooie weer liggen en aan de vele bezigheden die nada met werk te maken hebben, maar er weigeren zich nu nuttige gedachten te ontwikkelen hoe deze rollyo zich  nuttig kan maken voor de UB of voor mijzelf. Hoewel, als ik ipv de bookmarks uit de browser de sites die ik  nu in Delicious verzameld heb in 1 keer kon binnenhalen in rollyodile… en nu s kijken of de widget t ook doet. Het ziet er raar uit, maar vooreerst maar de aangepaste Google uitproberen. En zowaar ik heb een iGoogle  gemaakt en de UBA-hulp eraan toegevoegd, lekker handig. Maar ondertussen ben ik hiermee al uren bezig en ik wil morgenochtend vroeg op! 

Gepost door: nabaghlavi | mei 4, 2008

Podcast at last

Mijn compu thuis houdt niet van I tunes, maar neemt niet weg dat ik regelmatig luister naar diverse radiostations en sites als myspace, uur van de Wof, Vrij geluiden, NRC podcast en het zeer op prijs stel dat  de computer mij eens van alles vertelt en laat horen.

Dus nee, ik abonneer me niet op podcasts maar luister er wel naar als ik iets tegenkom dat me interessant lijkt, zit altijd een stopknop op.

En het zou best handig zijn om een podcast op de Uba startpagina te hebben, eentje die meteen begint te vertellen dat we eggies bijna een week gesloten zijn, bv. 🙂

Of aan de hand van een filmpje een rondleiding houdt door de geheimen van de bibliotheek, de bestanden, maar ook de gebouwen.

Awel , nog 1 vrije dag, dus op naar de zoekmachine. Maar eerst nog maar eens genieten van dit heerlijke weer en maar een stuk op de fiets.

Gepost door: nabaghlavi | april 20, 2008

Aan ’t werk buiten de UB

Fietsen, wandelen , maar ook muziek maken.

A.s. zondag 27 april, Open Podium in  De Badcuyp, Centrum voor Muziek
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam

De Klad treedt op , rond 16.00 uur

Ook op Koninginneavond heeft de Klad opgetreden in t Einde van de Wereld. Een fotoimpressie, de muziek en film komen binnenkort!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En donderdag 22 mei kunnen we Marko horen  en zien met The Works in Akhnaton

Zij spelen in het voorprogramma van een van de beste rocknroll bands van de wereld, namelijk The Fleshtones. Dat alles op 22 mei in de Akhnaton in Amsterdam. Adres is Nieuwezijds Kolk 25 en de deuren gaan open om 20h.

Hierbij de link waar je de nieuwste album van The Fleshtones gratis kunt streamen.

 

 

 

 

 

 

Ook onze collega 

  ROLAND FERNHOUT laat van zich zien in; GALERIE “PLEIN 7”

 

 

 

 

van 27 april t/m 22 mei 2008

 

 

 

Gepost door: nabaghlavi | april 20, 2008

Hyves en zo

Op het nippertje dan nog maar mijn ervaring met in dit geval Hyves.

Sja.. heb me indertijd aangemeld omdat Tabitha voor 9 maanden naar Georgie ging en niet alleen ik maar ook haar gigantische hoeveelheden vrienden :), haar belevenissen via haar blog op Hyves konden volgen en reageren.

En er bleken meer vriendinnen en ook collega’s op Hyves te zijn. Dan maak je elkaar vrienden en dan is dat t wel.

Contact gaat dan toch via mail of sms.

Ik vond het wel handig om mijn foto’s te delen, maar ondertussen hebben  Flickr en Picasa wat dat betreft mijn voorkeur.

Wel leuk aan Hyves is dat er ook een Hyves voor alle Odile’s is, maar contact hebben al die Odile’s niet met elkaar opgenomen, althans ik niet. Wil eigenlijk wel de enige Odile blijven denk ik. 

Kortom ik maak zeer beperkt gebruik van Hyves, de collega’s vind ik wel via de UBA wiki / mail/telefoon en de vriendinnen/vrienden hebben ook zo hun eigen kanalen.

Kortom ik doe mijn best om in ieder geval op Hyves onder de 10 vrienden te blijven!

Gepost door: nabaghlavi | april 9, 2008

nog meer Wiki

Ondanks dat ik Wiki’s waarheid niet helemaal gevolgd heb, ben ik toch maar aan pagina’s vullen  begonnen.

O.a. die van de locaties Bungehuis en P.C.Hoofthuis en ik heb zowaar medeschrijvers, maar helaas is het tabblad overleg nog rood. Dat gaat de volgende stap worden lijkt me zo. Het is wel reuze leuk om te doen en na enig gezoek en geklik in de hulppagina is het eigenlijk wel verbazingwekkend gemakkelijk. Nu nog teksten waar nieuwe medewerkers hun voordeel mee kunnen doen:)

Gepost door: nabaghlavi | april 7, 2008

Wiki

Net de opdracht voor deze week gelezen en s overal geklikt in Spoetnik wiki, helaas staat er nog niet veel in, o hoe te beginnen ? 🙂

Maar vanavond in Tegenlicht van de VPRO , jazeker

Tegenlicht duikt in het verhaal achter Wikipedia en ontdekt de wondere wereld van web 2.0: hype of revolutie?
Wie weet wordt dat reuze inspirerend.
Gepost door: nabaghlavi | maart 24, 2008

Google docs

Ik vind het wel handig die Google docs. Niet meer wanhopig op zoek naar de usbstick of net als je de compu hebt afgesloten bedenken dat je nog een doc had moeten meemailen!

Ook de mogelijkheid om de verschillende revisies met elkaar te vergelijken bevalt me wel.

Het uploaden van een doc is een fluitje van een cent. Het plaatsen van een doc waar je met meerder mensen aan werkt op je eigen blog zetten gaat ook gemakkelijk.

Gmail met al z’n mogelijkheden heeft bij mij wel een blijvend plaatsje veroverd.

Gepost door: nabaghlavi | maart 24, 2008

Del icio us

Ziet er heel handig uit, mooie wolkjes tags,  maar ik gebruik de laatste jaren amper nog favorieten.  Zolangzamerhand ken ik de adressen wel die ik denk nodig te hebben en als ik t niet weet, ja… dan google ik.  Netvibes vind ik nu  handig om favorieten, feeds e.d. bij elkaar te zetten.

Hoewel de mogelijkheid om via t netwerk andermans favorieten te bekijken, zoals die van ubaspoetnik wel weer gezoek voorkomt.

Gepost door: nabaghlavi | maart 16, 2008

PD uitje


Originally uploaded by oszomoru
 

 

Het is alweer een tijdje geleden dat we met z’n allen de weilanden in zijn gegaan, maar ik denk dat iedereen zich nog wel de koeien en de maffe spelletjes herinnert!

Via Picasa kun je nog meer foto’s bekijken

Gepost door: nabaghlavi | maart 16, 2008

Librarything

Enkele jaren geleden had Alice mij al gewezen op Librarything en ik vond het meteen al een geweldig leuk programma.

Heel veel doe ik er niet mee, ik ga zeker niet mijn hele boekenkast invoeren, al was het maar dat daarin eerst een stevige deselectie plaats moet vinden!

Waar ik het nu wel voor gebruik, is om mijn favoriete boeken in op te nemen en vooral ook de boeken die ik niet zelf heb maar via de bibliotheek geleend, gelezen en goed vond.

En daar ik ook regelmatig een geheugen als een zeef heb wat betreft namen en titels is het ook reuze handig als geheugensteuntje als ik  iemand  een boek wil aanraden.

Een favoriet boek is bv. De opwindvogelkronieken van Marukami. En duidelijk niet alleen bij mij favoriet! Er hangt een gigantische wolk tags aan van al die andere lezers. Wat ook heel handig is dat je ook op ideen wordt gebracht door de titels die de anderen hebben verzameld. Bovendien kun je ook nog contact leggen, zou je dat willen.

Genoeg maar weer, want ik ga nu het laatst gelezen boek van Laura Starink toevoegen.

Gepost door: nabaghlavi | februari 21, 2008

Chatten?

Het chatten valt deze week niet mee….

of de computer zelf loopt vast of Gmail of er zijn geen chatters thuis! Gelukkig heb ik wel eens via de UBAcoach mogen chatten en omdat deze compu geen geluid kan maken en het onbeleefd is voor de klanten om met oordoppen achter de balie te zitten 🙂 merk ik ook niet als er eindelijk iemand wel kan chatten, zucht…..

Gepost door: nabaghlavi | februari 15, 2008

RSS

Al een tijdje gebruik ik Netvibes http://www.netvibes.com/, reuze handig om websites, RSS feeds en meer van dat moois per tabblad op te slaan.

Daarom heb ik me voor deze blog bij http://www.newsgator.com/ aangemeld en daar nog wat leuke rssen verzameld.

Gepost door: nabaghlavi | februari 10, 2008

Waar heeft de fietsploeg gefietst?

  1. 27 jan – intrap-rondje Ouderkerk ad Amstel – 20 km
  2. 28 jan – Monnickendam – 40 km
  3. 9 febr- A’dam-Ouderkerk-Abcoude-Baambrugge-Vinkeveen-Waver-Ouderkerk-A’dam – 55 km
  4. 10 feb-Woerden-A’dam via Zegveld- Meije- Nieuwkoop-Noordse Dorp-de Hoef- Vrouwenakker- Bilderdam-Kudelstaart- de Kwakel -Uithoorn-Nes ad Amstel- Ouderkerk -A’dam – 78 km

5. Eindelijk na weken te koud, te nat, te veel wind en andere smoezen was zondag 27 april weer een    mooie dag om te fietsen.

Vanuit het centrum over de Schellingerwouderbrug en dan langs de IJsselmeerdijk naar Monnickendam.

Na een aangename stop in dit oude stadje vervolgens weer via Den Ilp, Landsmeer richting Amsterdam-Noord.

En daar werd deze tocht beeindigd op het terras van de IJ-kantine.- Ruim 40 km

6. Zaterdag 3 mei werd een rondje A’dam, Ouderkerk ad Amstel en de Ronde Hoep – ruim 40 km wederom

een aantal foto’s

7. En zondag 4 mei stapte de ploeg aan t einde van de dag alsnog op de fiets, wederom via de Schellingwouderbrug de stad uit en naar de IJsselmeerdijk. Het IJsselmeer lag er prachtig blauw bij, aan de andere kant in de polder is het een drukte van belang van allerlei water- en weidevogels. En aan t einde van de dag hoef je het fietspad niet te delen met allerlei met stokken zwaaiende wandelfanaten!

Bij Uitdam richting Broek in Waterland, waar we kort een terras aangedaan hebben en verder door de prachtige polder naar Zuiderwoude, Zunderdorp, Ransdorp en via de Schellingwouderbrug de stad weer in.

Morgen gaan we vroeg op pad, met de vleugelboot eerst naar IJmuiden. Dan gaan we weer eens flink wat kilometers maken.

Gepost door: nabaghlavi | februari 10, 2008

Fietsen in Noord-Holland

fietsen-in-nh.jpgIn 2008 is de UB fietsploeg weer gestart vanuit Amsterdam

Linda en Koga

Gepost door: nabaghlavi | februari 9, 2008

Registan, Samarkand – The most ancient and beautiful city

Registan, Samarkand was built during XIV century by Amir Timur (Timur-e-lang). (less)

Vodpod videos no longer available. from youtube.com posted with vodpod

Gepost door: nabaghlavi | februari 7, 2008

Fietsen in Svaneti

In september 2007 fietsen Gudy Rooijakkers en John Telleman door Svaneti in Georgië. (less)

Vodpod videos no longer available. from youtube.com posted with vodpod

Gepost door: nabaghlavi | februari 7, 2008

FTTW


DSC00283

Originally uploaded by oszomoru

Niet alleen in Amsterdam!

Gepost door: nabaghlavi | februari 7, 2008

Op reis in Georgie in 2006


PIC_0091
Originally uploaded by oszomoru

Een regenachtige dag, op zoek naar de oude synagoge van Kutaisi

   mijn reisgenoten 

                                                                                     catering langs de weg

                     

zwemmen in de Zwarte Zee

Older Posts »

Categorieën