Gepost door: nabaghlavi | mei 12, 2008

Fietsrondes 9 en 10

Zaterdag 10 mei ging de fietsploeg weer richting dijk van het IJsselmeer, via Schellingwouderbrug naar Durgerdam waar de eerste koffie met grootmoeders appeltaart wachtte in de Oude Taveerne. Een aanrader! Vervolgens weer langs het IJsselmeer naar Uitdam, waar helaas het cafe met terras is overgenomen door een zeilmakerij. Momenteel staan er verschillende prachtige woningen te koop, dus voor degenen die de grote stad zat zijn en genoeg euries hebben….    Daarna via Monnickendam , Ilpendam, de pont en richting Den Ilp en daarvandaan de knopenroute, 15, 16 en 19 gevolgd zodat we via het Twiske weer bij Amsterdam-Noord belandden en de IJ kantine. De zon brandde daar echter zo ongenadig dat we dit terras hebben overgeslagen en richting veilige haven en beschaduwde huizen zijn afgereisd, waar na 50 km een koele douche erg aangenaam was.

Zondag 11 mei echter was het weer tijd voor de kust, dus de eerste vleugelboot van 10 uur genomen. Zorg dat je ruim op tijd bent, want er gaan maar 20 fietsen mee en er bleven dus een heel aantal fietsers achter om op de volgende boot te wachten.

Vanaf Velsen naar de Noord-Hollandse duinen en na ruim 10 km kom je bij de Gasterij Kruisberg . Je zou bijna niet verder willen fietsen! Maar dan toch weer op de trappers en een tijd de landelijke fietsroute Noordzee gevolgd.

De duinen tussen de Egmonden en Groet zijn behoorlijk hobbelig en met je ogen een beetje dicht kun je een bergetappe spelen 🙂 Geweldig parcours.

Bij Groet op de Kerkbrink een siesta gehouden en toen besloten dat Den Helder vast veel te ver weg was en toen zijn we maar weer aan de route richting Amsterdam begonnen.

Het Schoorlse duin en bosgebied is inderdaad een geweldig mooie streek. Eindelijk weer aangekomen bij Castricum besloten we de trein te nemen en ja, na het kaartje gekocht te hebben kwamen we er achter dat de trein slechts tot Uitgeest reed en daarna met bussen naar Zaandam! Jammer voor onze fietsen. Gelukkig konden we een andere trein nemen die via Haarlem naar A’dam ging. Met ruim 75 km in de benen was een treinreisje wel even prettig. Weer s wat anders dan bij de IJ kantine uitpuffen..

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: